Жандармерија у Сремској Митровици због сукоба око тартуфа

Срна
Жандармерија у Сремској Митровици због сукоба око тартуфа

БЕОГРАД - Припадници Жандармерије Србије обављаће појачану контролу на подручју које покрива Полицијска управа у Сремској Митровици, због учесталих сукоба мјештана у вези са тартуфима, најавио је данас ресорни министар Александар Вулин.

На састанку у Полицијској управи у Сремској Митровици, којем су, осим Вулина, присуствовали и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Бранислав Недимовић, градоначелник Сремске Митровице Светлана Миловановић и начелник Управе Ђуро Мандић, разматрана је актуелна безбједносна ситуација у том граду.

Вулин је истакао да полиција, уз борбу против организованог криминала и корупције, приоритетно и ефикасно мора реаговати и у случајевима општег криминала, који у највећој мјери погађају грађане.

“Крађе, разбојништва, рекети, улично насиље, сва она кривична дела којима су у највећој мери оштећени грађани морају имати пуну будност полиције”, рекао је Вулин.

Он је поручио да је Сремска Митровица одувијек била безбједан град и да тако мора и да остане, саопштено је из МУП-а Србије.

“Статистички подаци на нивоу целе Србије показују да је повећан број расветљених кривичних дела и да је смањена стопа криминала, али статистика није субјективан осећај људи. Наш циљ је да грађани осете ефикасност и брзину у поступању полиције и када изађу на улицу, пусте децу у парк, школу, да знају да су сигурна и безбедна”, нагласио је Вулин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана