Жандарм Милош Јовановић: Србија треба да буде поносна на људе као што сам ја

Агенције
Жандарм Милош Јовановић: Србија треба да буде поносна на људе као што сам ја

Ја сам добро, као што видите. Србија треба да буде поносна на људе као што сам ја. Има ту још много момака који вредно раде и који желе да Србија буде безбедна.

Поручио је то данас у свом првом обраћању након рањавања жандарм Милош Јовановић, који је 29. јуна погођен самостријелом у врат испред израелске амбасаде у Београду.

Напад је окарактерисан као терористички акт а нападач је идентификован као Милош Жујовић (25), вјерско име Салахудин, конвертит из Младеновца, који је прешао да живи у Нови Пазар. Јевремовић је у самоодбрани пуцао на Жујовића, који је преминуо од задобијених повреда.

"Желио бих да се захвалим подршци својих колега, породице, министру и председнику Вучићу", додао је Јовановић.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић је нападнутом жандарму Милошу Јевремовићу уручио плакету за изузетну храброст и посвећеност полицијском послу.

"Данашњи дан је за нас посебно битан јер је изашао из болнице наш херојски припадник Милош Јевремовић. Он је био јако рањен и то на доста незгодном месту. Није био погођен витални крвни суд, операција је била успешна и за нас је најбитније то што је успео да сачува свој живот. Приведено је више лица, извршени разговори са више лица за које се сумња да припадају тој групи вехабија. Желим да се захвалим и подстакнем ту значајну улогу коју је показао наш припадник. Када му је живот висио о концу нашао је довољно снаге да ликвидира терористу", рекао је Дачић.

Дачић је додао да је предсједник Србије Александар Вучић је најавио да ће одликовати Милоша.

„То ће се десити веома брзо. Желим да се захвалим председнику и свима који су посећивали нашег Милоша у болници", додао је Дачић.

Дачић је рекао да се у Србији укида црвени степен пријетње од терористичког акта.

"Сада ћемо прећи на жути ниво, то је умерени степен. То подразумева појачану позорност и присутвост наших припадника у неким институцијама у којима се налази велики број људи", додао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана