Занатлије и мали предузетници у Србији од данас могу у своје радње

Танјуг
Занатлије и мали предузетници у Србији од данас могу у своје радње

БЕОГРАД - Власници занатских радњи и поједини предузетници у Србији, који су иначе највише погођени кризом изазваном пандемијом вируса корона, од данас могу да се врате на своја радна мјеста уз поштовање свих неопходних мјера здравствене заштите.

Од данас је рад занатским радњама омогућен одлуком Владе, јер је ријеч о сектору пружања услуга у којима постоји мање контаката између оних који пружају услугу и грађана, а таква мјера је, према реијчима надлежних, донијета у складу са епидемиолошком ситуацијом у земљи.

Мјера се односи на аутомеханичарске, вулканизерске радње, кројаче, обућаре, хемијске чистионицее, продавнице аутомобила, бицикала, техничке робе и грађевинског материјала...

Запослени у овим објектима као и грађани који улазе у њих морају да имају заштитну опрему, маске и рукавице, као и неопходна средства за дезинфекцију.

У Србији је јутрос у пет часова завршен најдужи полицијски час уведен због спречавања ширења вируса корона, који је трајао 3,5 дана, а грађани ће већ од данас почети да осјећају попуштање ригорозних мјера.

Најдужи полицијск часпочео је у петак, 17. априла, у 17 часова.

Влада Србије је, пратећи процјене медицинске струке, јуче усвојила нова правила према којима је пензионерима дозвољена получасовна шетња од 18 до један час послије поноћи, а осталима је забрана кретања скраћена за један час, тако да ће полицијски час, умјесто у 17, почињати у 18 и трајаће до пет часова ујутро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана