Захарова: Запад условио Београд да бира узмеђу њих и Москве

СРНА
Захарова: Запад условио Београд да бира узмеђу њих и Москве

БЕОГРАД - Запад је Србији поставио услов да бира и опредијели се да ли ће бити са њима или са Русијом, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је указала на то да је Београд био пред тешким избором и да му није било дозвољено да комбинује развојне путеве у складу са националним интересима српског народа.

"И посљедње измјене чини ми се да генерално звуче као ултиматум - шта год, само не са Русијом", рекла је Захарова за "Раша тудеј".

Према њеним ријечима, Србија је одувијек знала да је Русија кроз историју никада није остављала на цједилу, а то важи чак и за оне тренутке када је Русији, најблаже речено, било лоше.

"Ми из новије историје знамо колико Запад воли Србију. Толико је воли да је спреман да бомбардује пријестоницу. Не само да бомбардује, већ да користи гранате са осиромашеним уранијумом против цивила, жена и дјеце", навела је Захарова.

Она је истакла да се Запад лако обрачунава са онима који се не ослањају на своје националне интересе и немају снаге да им се одупру.

Захарова сматра да у Србији постоје државници и политичари који су спремни да пруже отпор и ставе интересе свог народа изнад празних обећања Запада.

Према њеним ријечима, западне земље су испровоцирале српски народ да предузме одређене радње које би га гурнуле у неуставно поље.

"А када је човек већ ван оквира закона, он је рањив", указала је Захарова.

Говорећи о протестима у Србији, она је оцијенила да су се скупови који се одржавају претворили у погроме и реалну пријетњу, не само за власт, већ и за локално становништво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана