Забрањен спот Српске листе VIDEO

Срна
Забрањен спот Српске листе VIDEO

Приштина - Српска листа саопштила је да је Радио-телевизија Косова /РТК/ данас забранила емитовање предизборног спота ове политичке организације, уз образложење да реченица “Када Србија зове, ја дајем свој глас”, не може да буде емитована на тој телевизији.

РТК је затражила да Српска листа избрише слоган предизборне поруке или да реченицу замијене са “када Косово зове”.

Из Српске листе, која је у Лепосавићу конвенцијом почела десетодневну предизборну кампању, наводе да су из изборног тима РТК добили тумачење “засновано на закону”, али не и тумачење које су изборно правило или закон прекршили предизборном поруком.

“Српска листа је, као што јој и име каже, политичка организација која окупља Србе на Косову и Метохији, лојалне својој држави Србији. На изборе 6. октобра излазимо уз подршку наше државе Србије, а да те подршке није било, на изборе не бисмо ни излазили”, истиче се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да су Срби на Косову и Метохији, који готово једнодушно подржавају Српску листу и политику Београда према Космету, изложени разноврсним притисцима Приштине и појединих екстремистичких албанских политичких група, а да је ово данас “врхунац безобразлука и шовинистичке мржње према свему српском”.

Из Српске листе поручују да њени представници који буду изабрани у парламент у Приштини неће заступати интересе самопроглашеног Косова, већ интересе српског народа и државе Србије.

“Ми нећемо прекрајати свој предизборни спот, а одбијање РТК да га емитује схватамо као напад на политичка права српског народа на Косову и Метохији и слободу говора, о чему ћемо известити и међународну јавност”, поручују из Српске листе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана