Забрањен рад пет малих аеродрома у Србији

Srna
Foto: TangoSix

БЕОГРАД- Директорат цивилног ваздухопловства Србије донио је рјешење о потпуној суспензији дозвола за коришћење аеродрома и забранио коришћење пет малих аеродрома - Трстеник, Ченеј, Бреге, Велики Радинци и Лисичји Јарак за обављање ваздушног саобраћаја.

Током поступка ванредних инспекцијских надзора, Директорат је утврдио неусклађености у поступању оператера ових пет аеродрома са примјењивим одредбама Правилника о условима и поступку за издавање дозволе за коришћење аеродрома.

Ваздухопловни инспектори Директората су надзираним субјектима наложили мјере и оставили примјерен рок за отклањање незаконитости и испуњавање прописаних обавеза, а након истека рока, донијели рјешење којим су изрекли мјере и оставили додатни рок за отклањање незаконитости и испуњавање прописаних обавеза.

Како надзирани субјекти нису отклонили неусклађености у предвиђеном року, Директорат је донио одговарајућа рјешења о потпуној суспензији дозвола за коришћење аеродрома, преносе београдски медији.

Директорат поручује да ће наставити интензивну комуникацију са оператерима наведених аеродрома ради прибављања доказа о усаглашености са примјењивим прописима у циљу што скоријег укидања наведених суспензија. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана