Забрана уласка у Храм Христа Спаситеља - директан удар на Србе

Srna
Foto: Arhiva

Забраном уласка Србима и свештенству у Храм Христа Спаса у Приштини прекршена су основна људска права српској заједници на Косову и Метохији и то је директан удар на све Србе који живе на овим просторима, саопштила је Српска листа осудивши тај поступак.

Ово што се јутрос догодило није само лоша порука, него и црвени аларм за међународну заједницу - рекао је предсједник Српске листе Горан Ракић.

Он је, каже, вјеровао да су овакве ствари прошлост и да народи који живе на Косову и Метохији треба да раде на изградњи помирења и повјерења уз поштовање свих вјера.

Припадници полиције самопроглашеног Косова забранили су јутрос неколицини вјерника да присуствују, а свештеницима Српске православне цркве да служе литургију поводом Спасовдана у Цркви Христа Спаса у Приштини.

Да би избјегли било какав инцидент и заштитили вјернике, свештеници СПЦ позвали су окупљене да се упуте ка Цркви Светог Николе у Приштини и тамо је служена литургија, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије наглашавају да нема сумње да је овакав нецивилизацијски поступак полиције самопроглашеног Косова директно диригован од власти у Приштини и да показује њихов однос према вјерским слободама на Косову и Метохији, СПЦ и вјерујућем српском народу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана