За три евра од Београда до Новог Сада за свега 36 минута

Срна
Foto: принтскрин

НОВИ САД - Током ове недјеље требало би да крене први брзи воз од Београда до Новог Сада и обрнуто, а путници ће за карту која у једном правцу кошта 350 динара /око 2,97 евра/, до крајње дестинације стизати за свега 36 минута, најављено је из Акционарског друштва /АД/ "Србија воз".

Ријеч је о такозваном интерсити возу, једном од три који ће саобраћати на овој релацији. Од Београда до Новог Сада и обрнуто сваког дана ће саобраћати још два воза, и то регио-експрес и регио.

Ти возови ће се међусобно разликовати по броју станица на којима ће стајати, а самим тим и по времену путовања. Цијена карте у једном правцу од 350 динара је промотивна, као и повратна карта од 750 динара /око 6,37 евра/.

По истеку промотивног периода, пуна цијена повратне карте од Београда до Новог Сада коштаће 1.600 динара /око 13,6 евра/. Интерсити возови ће бити најбржи и стизаће на одредиште за 36 минута, будући да ће имати само једну међустаницу и то на Новом Београду.

Путовање регио-експресом ће трајати 49 минута, јер ће се од Београда до Новог Сада заустављати на седам међустаница. Релативно најспорији биће регио-возови који ће путовати између 55 и 57 минута, а стајаће на 11 међустаница између Београда и Новг Сада. Сваког дана ће бити 18 полазака из оба града, први у 5.25 из Београда, односно 5.28 из Новог Сада.

Посљедњи ће кретати у 22.02 из Новог Сада, а у 22.20 са станице Београд центар, односно Прокоп. Највећу брзину од 200 километара на час ови возови ће развијати на дијелу од станице Батајница до распутнице Карловачки Виногради, у дужини од 41,4 километара. Тај брзи воз јуче је добио име "Соко". Лого чини стилизована глава сокола у бојама српске заставе и испод ње ћирилични натпис "Соко" .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана