За Њујорк испраћен нови авион “Ер Србије” са ликом Николе Тесле

Срна
За Њујорк испраћен нови авион “Ер Србије” са ликом Николе Тесле

БЕОГРАДА - Нови авион “Ер Србије” са ликом и именом чувеног српског научника Николе Тесле свечано је испраћен данас са београдског Аеродрома “Никола Тесла” на први лет за Њујорк.

Свечаном испраћају присуствовала је предсједник Владе Србије Ана Брнабић, која је поручила да ће Влада наставити да подржава националну авио-компанију, која је подржала Србију и грађане у најтежим тренуцима током 2020. године.

“ ' Ер Србија ' је током прошле године, евакуационим и репатријационим летовима вратила 10.310 грађана Србије који су били заглављени широм света на аеродромима у државама које су затварале своје границе. Ми смо могли да се ослонимо на нашу националну авио-компанију - да је нисмо имали не знам како бисмо тако нешто успели да остваримо”, рекла је Брнабићева.

Генерални директор “Ер Србије” Данкан Нејсмит рекао је да је на директној линији Београд-НЈујорк у протеклих скоро пет година превезено око 320.000 путника и напоменуо да је тај амерички град најпрофитабилнија дестинација “Ер Србије”.

Испраћају је присуствовао и амерички амбасадор у Србији Ентони Годфри, који је подсјетио на помоћ “Ер Србије” прије годину дана, када је превезла више од 260 Американаца у два специјална лета, од којих је један био директно до Лос Анђелеса.

Он је изразио задовољство што је на авиону лик Николе Тесле, истичући да је Тесла симбол иновације, истрајности и значаја обнове и нових почетака, те симбол односа САД и Србије.

“Ербас А330-200” са ликом и именом Николе Тесле произведен је 2008. године и годину дана је млађи од претходног млазњака истог типа у флоти “Ер Србије”, а његов претходни оператер била је руска национална авио-компанија “Аерофлот”.

Авион има 21 сједиште у бизнис-класи и 236 сједишта у економској класи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана