За мјесец дана из Бугарске прокријумчарили 400 миграната

Срна
За мјесец дана из Бугарске прокријумчарили 400 миграната

БЕОГРАД- У Србији је полиција на подручју Бачке Паланке, Руме и Пећинаца ухапсила 10 припадника организоване криминалне групе, која је од средине септембра до средине октобра ове године за новац прокријумчарила најмање 400 миграната из Бугарске у Србију.

Осим ових 10 осумњичених, кривичном пријавом биће обухваћене још двије особе, од којих се за једну, чији су иницијали С.Н, сумња да је организатор, а која је већ у притвору, као и лице П.М, које је такође у притвору.

Ова гурпа је прокријумчарене нелегалне мигранте из Бугарске превезла у Београд с циљем њиховог даљег илегалног транспорта ка земљама ЕУ, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Они су, како се сумња, новац стечен извршењем кривичног дјела међусобно дијелили у зависности од задатка који су имали.

Приликом претреса станова осумњичених полиција је пронашла 3.400 евра, три аутомобила, као и више мобилних телефона и СИМ картица.

У оквиру исте акције ухапшена је и С.И, у чијем стану су на подручју Пећинаца пронађена три пиштоља и њој је због постојања основа сумње да је извршила кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја одређено задржавање до 48 часова и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена Основном јавном тужилаштву у Руми.

Десеторо ухапшених, чији су иницијали Н.Ј, С.Р, С.Д, М.Г, Ј.Н, као и В.Ђ, В.Ј, Д.Ч, З.С. и О.Ђ, биће уз кривичну пријаву приведено Тужилаштву за организовани криминал, због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Акцију су спровели припадници МУП-а, Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Тужилаштва за организовани криминал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана