За четири особе 40 година затвора због силовања дјевојчице у Приштини

Срна
За четири особе 40 година затвора због силовања дјевојчице у Приштини

ПРИШТИНА - Четири особе, од којих су три малољетне, осуђене су на укупно 40 година затвора због силовања једанаестогодишње дјевојчице у Приштини прошле године, саопштио је данас Основни суд у Приштини.

Суд је преквалификовао кривична дјела која су била наведене у оптужници, утврдивши да силована дјевојчица није била жртва трговине људима.

Лице чији су иницијали Е.Р. осуђено је на 15 година затвора за кривично дјело силовање, а малољетни К.С. на осам година, у затвору за малољетнике.

Малољетник чији су иницијали Г.Р. проглашен је кривим за силовање, злостављање дјеце у порнографији и помагање у извршењу силовања и осуђен је на девет година затвора, док је на осам година затвора осуђена малољетна Г.Ј. за кривично дјело силовања и злостављања дјеце у порнографији.

Оптужени С.К. ослобођен је оптужби за кривично дјело пружање сексуалних услуга жртви трговине људима.

Случај једанаестогодишњакиње шокирао је Приштину прошлог љета, након извјештаја о њеном силовању од неколико људи у јулу.

Послије објелодањивања случаја полиција је истрагом утврдила да је жртва била силована и мјесец дана раније од исте криминалне групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана