За 24 часа на КиМ шест случаја породичног насиља

Срна
За 24 часа на КиМ шест случаја породичног насиља

ПРИШТИНА - У посљедња 24 часа полицији такозваног Косова пријављено је шест случаја насиља у породици. Према полицијском извјештају, два случаја догодила су се у Приштини, а по један у Штимљу, Косову Пољу, јужном дијелу Косовске Митровице и у Призрену.

Албанка је у Косову Пољу пријавила полицији да јој је супруг уништио пасош и личну карту коју су издале САД, те да јој је одузео аутомобил и поништио банковне рачуне. У Приштини је у једном случају подносилац пријаве навела да ју је супруг малтретирао, а у другом случају једна жена је обавијестила полицију да јој је сестра, корисница опојних супстанци, извршила преметачину куће и запријетила њиховој мајци.

У Штимљу је Албанац физички напао кћерку и нанио јој повреде, те му је одређен притвор, а његовој кћерки указана љекарска помоћ. Слично се догодио и у Призрену. О

сумњичени мушкарац је у јужној Косовској Митровици приведен због напада на женску особу, али је послије консултација са надлежним тужиоцем ослобођен и случај ће бити вођен у редовном поступку. Из полиције су додали да је у посљедње вријеме повећан број случаја породичног насиља због чега апелују на грађане да све случаје пријаве првој полицијској станици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана