Вулин: Зашто Срби сами жале своје жртве?

Срна
Вулин: Зашто Срби сами жале своје жртве?

Изасланик предсједника Србије Александар Вулин запитао је зашто на данашњем обиљежавању 30 година од српског страдања на Залазју код Сребренице нема никог од представника међународне заједнице, а јуче су сви били у Поточарима на бошњачкој комеморацији.

- Овде неће доћи представници међународне заједнице и сусједних држава. Српске ране боле само Србе. Кажу да срећа разједињује, а да бол изједначава, кад су Срби у питању није тако - рекао је министар унутрашњих послова Србије Вулин, истичући да српске ране боле само Србе.

Вулин, који је присустовао данашњем парастосу и одавању почасти српским жртвама на Залазју код Сребренице положивши цвијеће на спомен-обиљежје, запитао је ко то дијели људе на овим просторима, па и жртве.

- За црним марамама српских мајки нико неће да пусти сузу. Ја поштујем тугу и бол, бол марама "мајки Сребренице" али не разумијем зашто нико не може да пусти ниједну, једину сузу, покаже разумијевање и подијели бол са црним марамама српских мајки - нагласио је Вулин.

Он је запитао и колико Срба треба да буде убијено, па да се на њиховом гробу појави неко ко није Србин.

- Колико српске дјеце је потребно да не одрасте, а да се на њиховом гробу појави неко ко није Србин? Колико ископаних очију судије Илића је потребно да се осуди један Насер Орић? - запитао је Вулин.

Према Вулиновим ријечима, нико није дао одговоре на ова питања и зато Срби треба да буду на овом мјесту да говоре и сјећају се, јер нико други неће.

- Иза мене су два споменика из два рата, да не би било трећег споменика не смијемо да заборавимо - поручио је Вулин.

У селу Залазје данас се обиљежава 30 година од страдања 69 српских цивила и војника у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким Биљача и Загони које су на Петровдан 1992. године убиле муслиманске снаге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана