Вулин: Велики од нас траже свашта, осим опроста за убијену српску децу

Танјуг
Вулин: Велики од нас траже свашта, осим опроста за убијену српску децу

БЕОГРАД - Србија тражи своје мјесто чувајући вриједности које су је учиниле великом, док велики и силни од Срба траже да се одрекну сна да ће бити јединствен политички народ, рекао је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин.

“Велики показују своју силу на малима, на нама. Траже од нас да се одрекнемо сами себе, да погазимо вековна пријатељства, признамо лажну државу Косово, да се одрекнемо Републике Српске. Траже да се одрекнемо сна да ћемо, као и други народи у Европи, бити јединствен политички народ”, рекао је Вулин на централној свечаности у Београду поводом Дана Министарства унутрашњих послова /МУП/ и Дана полиције Србије.

Наводећи да велики траже од Србије да њихове сукобе узме као своје, да уведе санкције Русији и од вијековних пријатеља створи нове непријатеље, Вулин је поручио да траже све што Србија нити може, нити хоће да им да.

Он је истакао да од Србије само једно не траже, а то је опрост за побијену српску дјецу, за године агресије и бомбардовања, јер у смрти српске дјеце не виде гријех.

Вулин је у својству изасланика предсједника Србије Александра Вучића честитао припадницима МУП-а, њих 1.516, који који су данас свечано положили заклетву, а у посљедњих годину дана примљени у радни однос.

Истичући да су “Боже правде” ријечи химне Србије, Вулин је указао да други народи од Бога траже вјечни живот и спасење, а Срби само правду и слободу, јер, како је истакао, без правде правде нема ни слободе.

На свечаности у “Штарк арени” најзаслужнијим, најпосвећенијим и најхрабријим припадницима МУП-а, бронзане, сребрне и златне медаље уручили су Вулин и вршилац дужности директора Полиције Србије Драган Васиљевић.

Церемонији обележавања Дана МУП-а и Дана полиције присуствовали су предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић, чланови Владе Србије и Покрајинске владе АП Војводине, представници вјерских заједница и дипломатског кора, правосуђа и Војске Србије, као и породице и пријатељи најмлађих полицајаца.

Дан МУП-а и Дан полиције обиљжава се у знак сјећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

Цвијановић: Јака полицијска структура на понос грађанима Србије

 Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да грађани Србије могу да буду поносни што данас имају јаку и савремену полицијску структуру, као један од главних стубова безбједности и чувара поретка.
Предсједник Српске је истакла да јој је част што је данас у Београду присуствовала обиљежавању Дана Министарства унутрашњих послова /МУП/ и Дана полиције Србије.

Она је свим припадницима МУП-а Србије честитала Дан МУП-а и Дан полиције, уз жељу да наставе да остварују завидне резултате и предано и часно служе свом народу.

“Живјела Србија, живјела Република Српска!”, поручила је Цвијановићева на “Инстаграму”.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана