Вулин: Утврдићемо за кога су Беливук и Миљковић спремали снајпер, данас нова хапшења

Танјуг, Срна
Вулин: Утврдићемо за кога су Беливук и Миљковић спремали снајпер, данас нова хапшења

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да ће „истрага утврдити за коју намјеру је посједован и за шта је коришћен снајпер са пригушивачем и већом количином муниције који је нађен код припадника организоване криминалне групе, коју су предводили Вељко Беливук и Марко Миљковић“, али да је према његовој оцјени „тај снајпер припреман за убиство човјека који је објавио рат мафији“.

- Не знам да ли је то било тако, истрага ће утврдити који су мотиви, али једини човек чија би смрт зауставила борбу против мафије био би (предсједник Србије) Александар Вучић. Једини човек чије би убиство паралисало читаву државу и увело је у тешку политичку нестабилност и можда зауставило борбу против мафије био би Александра Вучић - рекао је Вулин за Тв Прва.

Министар је оцијенио да је предсједник Републике Србије сада изложенији и угроженији него што је био раније.

Подсјетивши да су се Беливук и Миљковић недавно у Црној Гори састали са једним од "најмоћнијих наркодилера у овом дијелу свијета", са којим очигледно имају заједничке послове, Вулин је истакао да су хапшењем ове групе покварени послови једном од најмоћнијих нарко кланова у Европи и нанијети губици који се мјере милионима евра.

- Човек који их угрожава и који је повео борбу против мафије је Александар Вучић. У овом тренутку верујем да је безбедност председника још угроженија него што је била, јер се сукобио са најмоћнијим криминалцима у Европи. На нама је да га заштитимо и држава је ту - рекао је Вулин, саопштио је МУП Републике Србије.

Александар Вулин рекао је да ће у понедјељак, 8. фебруара, бити одржана сједница Савјета за националну безбједност чија ће тема бити хапшење криминалне групе на челу са Беливуком, а за данас је најавио нова хапшења.

Вулин је рекао да истрага о криминалној групи Беливука добро напредује, те напоменуо да је у ноћи хапшења полиција упала на 30 локација и да је нађено много доказа и за најтежа кривична дела, али да не може да износи све податке из истраге.

Вулин је истакао да да су припадници Беливукове групе вршили најтежа кривична дјела, да ће сада бити расвијетљени многи нестанци и да ће се можда констатовати да је ријеч о убиствима.

- Ово не може да стане. Видели сте државу на делу и ништа не може да заустави истрагу ових размера ни борбу против организованог криминала - рекао је Вулин.

Он је указао да је Вучић прије 100 дана најавио борбу против мафије и да се више нико томе не смије.

Вулин је рекао и да је предсједник Србије сада додатније изложен него раније, јер су у питању најмоћнији нарко дилери у региону и да се њихови огромни послови овим хапсењима кваре.

Указао је и да су хапшењем ове групе уклоњени извршиоци, али не и они који стоје иза њих.

Вулин је рекао и да су сви челници Партизана испитани као грађани, и да полиција са Партизаном нема сукоба нити са спортским друштвима већ криминалном бандом која је користила навијаче за покриће.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана