Вулин: Ускоро јединица МУП Србије за безбједност на ријекама

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин најавио је да ће убрзо бити формирана нова организациона јединица тог министарства која ће се бавити искључиво безбједношћу на ријекама и пловним путевима.

Вулин, који је присуствовао вјежби Министарства унутрашњих послова (МУП) у сузбијању кривичних дјела кријумчарења робе на ријекама, рекао је да је циљ формирања те организационе јединице да се обједине све полицијске снаге које дејствују на ријекама и које ће пловне путеве учинити безбједним, саопштено је из МУП-а Србије.

"Ниједан део наше територије не може да буде без пажње и не може да буде без нашег присуства. Између Дунава и ауто-пута нема никакве разлике и на њему су људи, а тамо где су људи има и криминала и потребе да се људима помогне", истакао је Вулин.

Према његовим ријечима, данашњом вјежбом припадници Жандармерије, криминалистичке, граничне, ријечне и Хеликоптерске јединице, као и Сектора за ванредне ситуације приказали су вјештине и способност и садејство у борби против кријумчарења робе на ријекама и пловним путевима.

У вјежби су учествовала 63 припадника МУП-а са 11 пловила и хеликоптером.

Заједничким снагама припадници ових јединица кроз вјежбу на ријеци Сави приказали су процедуре и заједничке начине дјеловања приликом откривања кријумчара нафтом, њиховог хапшења и савладавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана