Вулин: Уцјене европосланика показују да Србији није мјесто у ЕУ

Srna
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин позвао је посланике Европског парламента да наставе да уцјењују Србију да уведе санкције Русији, јер од такве политике европосланика нема бољег начина да Србија схвати да јој није мјесто у Унији.

Коментаришући најаву европосланика да ће Европски парламент Резолуцијом тражити од Србије да уведе санкције Русији, Вулин их је позвао да наставе са политиком уцјењивања и притисака према Србији и да што прије усвоје ту резолуцију и да наставе да вријеђају и уцјењују Србију и показују колико не познају Србе и није им важно да их упознају. 

"Само нека наставе са претњама и уценама и верујем да ће и председник Србије Александар Вучић преиспитати одлуку о наставку пута ка ЕУ", навео је Вулин у саопштењу. 

Он је оцијенио да Вучића само уцјене и пријетње европосланика могу увјерити да треба да напусти политику приближавања ЕУ, саопштено је из МУП Србије. 

"Зато посланици Европског парламента, немојте да се стидите што вас у вашим земљама не питају и не слушају, само наставите са нападима на Србију и помозите Србији и председнику свих Срба да што пре напусте пут ка чланству у ЕУ", рекао је Вулин. 

Према његовим ријечима, пошто је војно неутрална Србија треба да буде и политички неутрална. 

"Да би се то и десило, само нека европосланици наставе са уценама", рекао је Вулин. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана