Вулин: У Пчињском округу више од 100 пожара

Срна
Вулин: У Пчињском округу више од 100 пожара

БЕОГРАД - Инсистираће се на пооштравању казнене политике према свима који немаром, нехатом и непажњом изазивају пожаре, рекао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин приликом обиласка Пчињског управног округа на југу Србије, у којем је у посљедњих пет дана забиљежено више од 100 пожара на отвореном.

Вулин је истакао да је за гашење ових пожара било ангажовано 500 ватрогасаца и више од 100 возила, који су повучени из читаве Србије да би рјешавали проблем који су направили неодговорни појединци.

Наводећи да се 25. јула до данас Србија суочила са више од 850 пожара на отвореном, Вулин је поручио да ће сви који изазову пожаре бити пронађени и одговарати за то што су урадили, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП).

Вулин је, послије обиласка подручја која су била захваћена пожарима и састанка са руководиоцима Окружног штаба за ванредне ситуације, рекао да у овом тренутку у Пчињском округу нема пожара који су опасни.

Он је навео да припадници Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице значајно помажу и на гашењу и локализацији пожара у Северној Македонији.

Вршилац дужности начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић рекао је да је тренутно на територији Пчињског управног округа активно шест пожара, три у Босилеграду, два у Врању и један у Бујановцу.

Он је нагласио да тренутно нема опасности по животе и имовину грађана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана