Вулин: У кући страве нађени нови докази против клана Беливук-Миљковић

Срна
Вулин: У кући страве нађени нови докази против клана Беливук-Миљковић

БЕОГРАД - Полиција је тајној соби у кући у београдском насељу Ритопек пронашла нове доказе против клана Беливук-Миљковић, међу којима и велику количину оружја, експлозива, као и машине за мљевење меса и костију.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да су у ову "кућу страве", која је припадала члановима клана Беливук-Миљковић, довођени људи који су на најсуровији и најмонструознији начин убијени.

Он је напоменуо да је полиција дошла до информација о тајној соби у истрази и након разговора са значајним бројем припадника овог клана, саопштено је из ресорног министарства.

Вулин је рекао да је у оквиру те куће пронађена и тајна просторија, врло вјешто сакривена, до које полиција можда не би дошла да није било оних који су били спремни да подијеле ту информацију.

Он је рекао да је полиција у тој соби пронашла застрашујуће велику количину наоружања, више од 10 килограма разних врста експлозива, припремљених и спремних да буду активирани.

- У тој просторији смо пронашли и индустријске машине за млевење меса, за млевење костију. Припадници наших форензичких тимова раде на истраживању биолошких трагова којих има у великој количини - истакао је Вулин.

Вулин је нагласио да је Тужилаштво за организовани криминал веома задовољно квалитетом и садржином материјалних доказа који, без сваке сумње, објашњавају и указују на то шта су радили чланови ове организоване криминалне групе.

Министар је поручио јавности да не дозволе да било ко покуша да релативизује ово што је пронађено и што се открива и да нико не покушава да ово представи као политички или навијачки обрачун.

- Ово је обрачун са најозбиљнијом организованом криминалном групом још од земунског клана. Ово је обрачун са људима који су на најмонструознији начин убијали друге људе и који су имали такву количину наоружања и експлозива да су били у стању да воде прави сукоб готово и са државом - нагласио је Вулин.

Вулин је захвалио припадницима МУП-а, тајној полиција БИА и Тужилаштву за организовани криминал за огромни рад и труд и додао да не може да искључи могућност да оваквих тајних просторија не постоји још, као и да ће полиција учинити све да оне буду пронађене.

- Ови зликовци неће никада изаћи из затвора. Они не заслужују да изађу из затвора, и сигуран сам да ће наше правосуђе донети управо такву одлуку. Материјални докази су ту - рекао је Вулин, након што је обишао просторије Полицијске Управе за град Београд у којима су изложени докази из куће у Ритопеку, која је припадала члановима клана Беливук-Миљковић.

У Србији је почетком фебруара у акцији против организованог криминала ухапшено 17 људи предвођених Вељком Беливуком и Марком Миљковићем, осумњичених за убиства, изнуде, отмице и диловање дрогом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана