Вулин: Свако ко увреди Србију и Вучића у Хрватској је звезда

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је данас да би Косово било чланица Уједињених нација да предсједник Србије Александар Вучић није преломио својим гласом у Бриселу, као и да је Аљбин Курти рекао истину изговоривши да "докле год Вучић влада Србијом, Србија неће признати лажну државу Косово".

Вулин је гостујући у Јутарњем програму на ТВ Хепи поручио да се предсједник Александар Вучић бори против признавања лажне државе Косово на најпаметнији могући начин, не уводећи Србију у проблем.

Говорећи о актуелној теми безбедности становништва на Косову и Метохији, министар је подсјетио да је став предсједника Вучића по том питању да се насиље неће трпјети и да се неће дозволити нови мартовски погром, преносе Независне.

"Вучић је рекао да се насиље неће трпети и да ће српска држава реаговати на насиље и да се неће дозволити нови мартовски погром. Јесте приметили да је одмах то јутро Квинта тражила хитан састанак са Вучићем? Чим српска држава оживи и покаже своју снагу, покаже да ће бринути о својим сународницима, одмах се пробуди читав свет да каже да је то неприхватљиво.

Имали сте Куртија пре неки дан који каже да би неки будући референдум о уједињењу са Албанијом био историјски израз повезаности Албанаца, Шиптара на читавом простору. Милановић каже - ја сам председник свих Хрвата, па и оних у Босни и Херцеговини. Нема проблема. Кад ја кажем 'српски свет', да треба да будемо јединствен политички народ, одмах се праве конференције. А никад није било Велике Србије, камо среће да је било", поручио је министар Вулин.

Такође, Вулин је рекао да се појединим политичарима у региону даје медијски простор у Хрватској да вријеђају Србију, умјесто да се говори о битнијим питањима за њихове државе.

"Ја бих потпуно разумео да они разговарају о својим билатералним односима, да јачају односе Босне, Хрватске, Црне Горе, да размишљају о економији, да укидају неке границе, да Хрватска као чланица Европске уније укине шенген за Босну и Херцеговину, за Црну Гору, да им да вакцине, да им да неку велику финансијску помоћ, нешто. Али, ништа од тога - само прича о Србији и Вучићу. Ништа друго немају да причају. Ја слушам Милановића, он оде у Њујорк, реч не прича о Хрватској него само о Србији и Вучићу.

Па ти си ваљда председник Хрватске, нешто причај о Хрватској. Нешто нек смисле, ја разумем да немају чиме да се похвале, етничким чишћењем у Олуји, и томе слично, није баш нешто за причу у пристојном друштву, али причај нешто. А не само о Србији и само о Вучићу", рекао је министар полиције.

         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана