Вулин: Свака антируска хистерија на крају је и антисрпска

Срна
Foto: Aгенције

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да неће да учествује у антируској хистерији зато што је свака антируска хистерија на крају антисрпска, а свака мржња према Словенима односи се и на Србе.

Вулин је оцијенио да, ако ико разумије шта значи бити предмет мржње, то су Срби, и указао да су Србима забрањивали да путују, раде и дишу зато што су Срби, а српску дјецу избацивали из ресторана и школа по свијету зато што су српска.

"Сада то раде Русима и ја не могу и нећу да будем део антируске хистерије. Ја сам Србин, Срби знају шта је Рачак, Срби знају шта су Маркале, Улица Васке Мискина. Срби знају колико пута им је подметнута крв на рукама", рекао је Вулин за Телевизију "Хепи".

Он је подсјетио да је њемачки министар одбране непосредно уочи НАТО бомбардовања 1999. године изнио лажну информацију да се на фудбалском стадиону у Приштини врше масовна стријељања Албанаца, те да је мартовски погром 2004. године почео тако што је Си-Ен-Ен објавио да су Срби "својим псима отјерали српске дјечаке у Ибар и подавили их".

"Сад после свега тога треба да поверујем када се руски народ пљује, вређа и када се проглашава сатанским и злочиначким. Па не верујем, једноставно не верујем", рекао је Вулин. Он је истакао да га више од сукоба у Украјини брине мржња која је ослобођена према руском народу и оцијенио да је ријеч о мржњи која је очигледно била брижљиво његована, грађена и ослобађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана