Вулин: Што мање Олбрајтове и Енгела - више прилике за будућност

Срна
Вулин: Што мање Олбрајтове и Енгела - више прилике за будућност

БЕОГРАД - Предсједник Покрета Србије Александар Вулин оцијенио је да када о Србији говоре Медлин Олбрајт и Елиот Енгел, онда осим предрасуда, мржње и лажи ништа друго и не може да се очекује.

“Што буде мање Медлин Олбрајт и Елиота Енгела, то ће бити више прилике да будућност надвлада прошлост”, поручио је Вулин, коментаришући препоруке албанских лобиста у САД новој америчкој администрацији које су се чуле данас у Комитету за спољне послове Представничког дома Конгреса САД.

Према његовим ријечима, ако нова администрација у САД жели да Србију сврста међу пријатеље, мора да зна да то не зависи само од Србије.

“И Олбрајтова и Енгел би да нас натерају да се посвађамо са Русијом и Кином, али и да нас поуче да смо сами криви што су нас убијали, бомбардовали и Републику Српску и Србију, а посебно да нас науче да за сваку српску смрт треба да им будемо захвални”, навео је Вулин у саопштењу прослијеђеном из његове странке.

Вулин је истакао да би Олбрајтова и Енгел да испитују одлуке слободне и суверене Србије, али никада нису испитивали поријекло новца којим су их обасипали политички представници нарко-кланова са Космета.

Реагујући на изјаве Енгела и Олбрајтове на саслушању у Комитету на коме су истакли да Србији неће бити одобрено чланство у ЕУ док не призна такозвано Косово, да такозвано Косово мора да буде у УН, као и да Србија мора да схвати да јој Русија и Кина нису пријатељи, Вулин је рекао да је Србија и Русију и Кину изабрала за пријатеље.

“И то пријатељство је издржало бројне пробе, никада нас нису ни бомбардовали, ни одређивали шта смемо, а шта не, поштовали су нас бар колико велика сила може да поштује малу земљу, а некада и много више. Срби су премали народ да изгубе тако велике савезнике”, нагласио је Вулин, који је министар унутрашњих послова Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана