Вулин: Стасали они који би да истријебе преостале Србе

Срна
Вулин: Стасали они који би да истријебе преостале Србе

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да напад на срску дјецу у школи у Доњој Брњици показује да стасава генерација која би да истријеби оно што је преостало од Срба на Косову и Метохији.

“Зато што није кажњен нико за стрељање српске деце у Гораждевцу, зато што нико није осуђен за убиство двогодишњег Данила Цокића, зато што није осуђена генерација убица из деведесетих, одрасла је нова генерација убица наследника терориста такозване Ослободилачке војске Косова /ОВК/”, оцијенио је Вулин.

Срећом, додао је Вулин, овај пут ниједно српско дијете није убијено.

“А шта ће се десити ако у неком сљедећем нападу не буде такве среће? Хоће ли нам тада портпарол ЕУ тражити да се обе стране уздрже?”, пита Вулин.

Према његовим ријечима, ЕУ и КФОР, ујместо што лобирају за признање такозваног Косова и траже од Србије да призна територију под управом нарко кланова, треба да нађу нападаче на српску дјецу, прије него што неко дијете буде убијено, саопштено је из Министарства одбране Србије.

“Сва одговорност је на њима и њиховој савести, ако савести имају”, рекао је Вулин.

У селу Доња Брњица у општини Приштина за сад два непозната нападача пуцала су из пиштоља у школском дворишту гдје је била група дјеце.

Седморо младих српске националности наводе да су нападачи били Албанаци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана