Вулин: Српска држава јака, Вучић није Јанукович

СРНА
Вулин: Српска држава јака, Вучић није Јанукович

БЕОГРАД - Бивши директор Безбедносно-информативне агенције /БИА/ Србије Александар Вулин изјавио је да зна да иза насилних протеста у Београду стоји Запад и да је у недјељу, 24. децембра, требао да се одигра "Мајдан" и да власт буде оборена силом, али је српска држава јака, а предсједник Александар Вучић није Јанукович.

"Ноћ пре избора цео регион - од Албаније преко Приштине, Северне Македоније, Црне Горе, Хрватске, објавио је да ће Вучић бити срушен на улици. У недељу је у Београду требало да се одигра `Мајдан`, да власт буде оборена силом, на улици, али српска држава је јака, а води је јак човек. Вучић није /бивши украјински предсједник Виктор/Јанукович", рекао је Вулин за руску државну агенцију "РИА новости".

Он је навео да је притисак за његово уклањање са мјеста шефа БИА био у функцији спровођења обојене револуције и само први корак ка коначном циљу.

"Моја оставка нам је купила време да умањимо нападе током изборне кампање, али смо знали да ће се одмах након пораза НАТО партија, покренути механизам за рушења Вучића", рекао је Вулин.

Он је навео да је напад на њега почео зато што је још прије двије године са секретаром Савјета безбједности Руске Федерације Николајем Патрушевим тражио начин за супротстављање обојеним револуцијама.

"Ми смо озбиљне земље и озбиљне службе, гледамо унапред. И као што видите, добро видимо, а и добро смо се спремили. Моје уклањање није могло да уклони све добро што смо урадили за Србију, ипак су закаснили", рекао је Вулин.

Коментаришући како види улогу Русије током протеста у Београду, с обзиром на захвалност коју је премијер Србије Ана Брнабић упутила руским службама безбједности, али и састанка Вучића и руског амбасадора у Београду Александра Боцан-Харченка, Вулин каже да је Москва партнер који поштује вољу српског народа.

"Русија је и овај пут била уз Србију и наш уставни поредак је сачуван. Вучић је једини лидер у Европи који није увео санкције Русији и то нема веза са посљедњим покушајем његовог рушења, то је његова одлука од првог дана започињања антируске хистерије", рекао је Вулин.

Он је истакао да је поносан што је био једини министар унутрашњих послова у Европи који није постао дио антируске хистерије.

"Платио сам цену за то, али када то помогне Србији да сачува вековног савезника, али и мир и стабилност и да се одупре покушајима рушења Владе и председника, онда знате да је вредело",нагласио је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана