Вулин: Србија неће признати Космет, напустити Српску, нити увести санкције Русији

Srna
Foto: Tanjug

Србија неће признати самопроглашено Косово, напустити Републику Српску, нити увести санкције Русији, поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, поводом извјештаја Европске комисије о напретку Србије 2022.

- Остајемо самостални, хвала што сте питали - навео је Вулин.

Вулин је честитао "стотинама чиновника ЕУ који су стрпљиво прикупљали податке, понекада и тачне, о Србији и њеном развоју и све то пренели на хиљадама страница које су назвали - извјештајем о напретку Србије ка ЕУ - саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

- Сигуран сам да ће бити људи у Србији који ће поклонити велику пажњу свакој изнетој оцјени и ставу, али могли су писци у Бриселу да уштеде хиљаде радних сати и да извештај формулишу у пар истинитих реченица - сматра Вулин.

У Бриселу је данас Годишњи извјештај о напретку земаља западног Балкана у спровођењу реформи и евопским интеграцијама представио комесар за проширење ЕУ Оливер Вархељи, који је рекао да Србија "ако хоће да убрза преговоре, онда треба да ријеши питање усклађивања са спољном политиком ЕУ", али да то није разлог за суспензију преговора о чланству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана