Вулин: Срби, срећан нам празник, чувајмо једни друге

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин честитао је српском народу државни празник Дан српског јединства, слободе и националне заставе, уз поруку да чувају једни друге.

Вулин је истакао да Срби морају да буду "јединствен политички народ" и да је обиљежавање заједничких празника начин да покажу снагу и јединство свима који у српском нејединству траже начин да српски народ умање и раздвоје.

Он је свим Србима гдје год да живе и свима који Србију доживљавају као своју отаџбину честитао Дан српског јединства, слободе и националне заставе, саопштено је из МУП-а Србије.

- Срби, срећан нам празник, чувајмо једни друге да бисмо сачували Србију, Републику Српску и све земље где Срби живе. Исту заставу Срби су вековима носили, сањајући уједињење и слободу. Слободу смо изборили, срећан нам празник - навео је Вулин у честитки.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра, на дан када је 1918. године почео пробој Солунског фронта.

Централно обиљежавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе ове године је у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана