Вулин: Рама наставио рад на стварању "велике Албаније"

Срна
Вулин: Рама наставио рад на стварању "велике Албаније"

БЕОГРАД- Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је данас да је албански премијер Еди Рама, изјавом да ће лука Драч бити косовска, наставио рад на стварању "велике Албаније", те указао да тај пројекат представља велику несрећу за Балкан.

- Изјавом да ће лука Драч бити косовска Еди Рама је наставио свој рад на стварању "велике Албаније". Као и сваки пут до сада ЕУ ће ћутати и неће предузети ништа. Шиптари могу да се уједине и могу да отимају и туђе територије, а Срби не могу да буду уједињени чак ни на својој земљи, тако се понавља лаж да је "велика Албанија" природна Албанија, а Срби уједињени у једној држави су претња миру - рекао је Вулин.

Он је навео да је "велика Албанија" најава велике несреће, разбијања и разарања држава и нација на Балкану, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Само уједињени Срби могу да зауставе "велику Албанију". Што се пре институционално ујединимо пре ће почети време мира на Балкану - поручио је Вулин.

Рама је раније данас рекао да споразум о граничној контроли са властима у Приштини треба да резултира потпуним уклањањем границе, чиме би лука Драч у Албанији прерасла и у "де факто луку Косова".

Албански премијер отворио је заједничку сједницу влада самопроглашеног Косова и Албаније у Тирани, која је организована шести пут, а данас под слоганом "Заједно без граница".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана