Вулин: Чернишов показао како се понаша пријатељ

Срна
Вулин: Чернишов показао како се понаша пријатељ

БЕОГРАД - Министар одбране Србија Александар Вулин је на састанку у Београду са руским генерал-мајором Михаилом Чернишовим, шефом делегација руских војних и љекарских експертских тимова који Србији помажу у борби против вируса корона, рекао је да су они показали како се понаша пријатељ, али и војник и професионалац.

Вулин је након састанка рекао да су током боравка у Србији припадници Оружаних снага Руске Федерације из АБХО јединица, али и љекари, показали колико знају, умију, али изнад свега колико су вриједни и посвећени свом послу.

“Били су баш тамо где је најтеже. Ишли су тамо где постоји могућност заразе, тамо где је требало изборити се са овим вирусом”, истакао је Вулин.

Вулин је захвалио свим припадницима Оружаних снага Руске Федерације који су дошли да помогну Србији у борби против вируса корона, посебно имајући у виду да су у Србију дошли у тренутку када се и Руска Федерација суочава са посљедицама пандемије ковида-19, саопштено је из Министарства одбране Србије.

“И њихова земља води тешку и упорну борбу са вирусом корона, а они су овде не само зато што испуњавају наређење, као што то војници и чине, већ зато што су то искрено желели, зато што искрено воле народ коме помажу. Жао ми је што неке друге земље у окружењу то нису гледале на исти начин”, рекао је Вулин.

Руски генерал-мајор Михаил Чернишов рекао је да је одушевљен пријемом и добром сарадњом на коју су припадници Оружаних снага Руске Федерације наишли за вријеме боравка у Србији.

“Покушали смо да урадимо све што смо могли, да бисмо заједно победили вирус корона, без обзира на то што је и у Руској Федерацији тренутно веома тешка ситуација са тим вирусом. Ова помоћ је помоћ правог пријатеља, који не гледа на то ко има већи проблем”, истакао је генерал Чернишов.

Замјеник градоначелника града Београда Горан Весић, који је присуствовао састанку, нагласио је да је помоћ Руске Федерације још један од доказа вјечног и великог пријатељства српског и руског народа, који током историје никада нису били на различитим странама.

“Велико је олакшање за мали народ, као што је српски, да зна да увек може да рачуна на помоћ свог великог брата, својих пријатеља и да може увек да рачуна на то да ће Русија бити са нама”, рекао је Весић.

Весић је као симболичан знак пријатељства сваком члану руске делегације поклонио примјерак књиге Душана Бапца “Србија и Русија у Великом рату”, написану на српском и руском језику.

Састанак је одржан у хотелу “Хилтон” који је за 87 припадника Оружаних снага Руске Федерације омогућио потпуно бесплатан боравак

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана