Вулин: Није проблем Курти, проблем је што ЕУ воде лажови

Танјуг
Вулин: Није проблем Курти, проблем је што ЕУ воде лажови

БЕОГРАД- Потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин оцијенио је, поводом изјаве специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака да се нада да ће Приштина формирати Заједницу српских општина 12 година након што је потписан Бриселски споразум, да није проблем у премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију, већ, како је навео, у томе што Европску унију "воде лажови".

- Мирослав Лајчак је изразио наду да ће Приштина формирати ЗСО. Дванаест година послије Бриселског споразума, Лајчак се у име Европске уније нада да ће Курти спровести договорено и убеђује га да ће ако формира ЗСО бити награђен, а не кажњен зато што 12 година Срби нису добили ЗСО - саопштио је Вулин.

Вулин је подсјетио да Србија никада не би потписала Бриселски споразум да се тим документом Приштина није обавезала на формирање ЗСО.

- Да Европска унија и Кетрин Ештон нису потписали формирање ЗСО са изворним надлежностима и директним финансирањем од стране државе Србије, никада не бисмо потписали Бриселски споразум. Ако нам је за утјеху, тако су Минским споразумом слагали Русију. У Бриселу су лагали Србе, у Минску Русе, а лажу нас исти. Није проблем Курти, већ је проблем што Европску унију воде лажови. Срби, шта није јасно - поручио је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана