Вулин: Ни после 25 година нема ниједне пресуде за „Бљесак“

Танјуг
Вулин: Ни после 25 година нема ниједне пресуде за „Бљесак“

БЕОГРАД- Ни после 25 година нема ниједне пресуде за злочине у хрватској операцији “Бљесак” 1995. у западној Славонији у којој је убијено 56 жена и осморо деце, рекао је данас министар одбране Србије Александар Вулин и поручио да је на Србији да памти злочине и да не допусти да се икада понове.

- Прошло је 25 година од операције ''Бљесак'', једне од бројних неосуђених злочиначких акција против српских цивила у грађанском рату у Хрватској, када је 15.000 Срба опљачкано и протерано из западне Славоније у којој су до тада живели вековима - рекао је Вулин.

Како је истакао,283 особе су тада нестале или убијене, а међу њима је и по непрекинутој усташкој традицији и осморо уморене српске дјеце и 56 жена.

Вулин је подсетио да су УН дале ријеч да ће чувати Србе, а затим своје трупе помјериле и пропустиле злочинце да пале и убијају.

- После 25 година нема ни једне пресуде за злочине у ''Бљеску'', нема ни за ''Олују. На нама је да памтимо и да будемо спремни да се јасеновачки геноцид над Србима, ''Бљесак'' и злочиначка ''''Олуја'' никада више не понове” - поручио је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана