Вулин: Неприхватљива глупост да су у два свјетска рата сви били невини

Срна
Foto: СРНА

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да је ревизија историје Првог и Другог свјетског рата недопустива и да се не може прихватити глупост која се данас понавља у цијелој Европи - да су заправо сви били невине жртве великих ратова.

"Нису и није истина, и никада нећемо бити сви исти, и не можемо да будемо сви исти. Народи чији преци нису своје синове ставили на страну побједника нека се љуте на своје претке, али нека нас оставе да будемо поносни на наше претке, јер су нас одвели на праву страну света", рекао је Вулин.

Он је у обраћању на међународном форму "Сјећање на побједнике" у Руском дому у Београду рекао да Србија никада неће заборавити своје претке и да ће слободарска традиција српског народа опредјељивати њену државну политику, док год Србију води предсједник Александар Вучић.

Вулин је оцијенио да је ревизија резултата Другог свјетског рата завршена убијањем двије силе побједнице - Југославије и Совјетског Савеза, те уједињавањем поражене Њемачке.

"Зато данас, када слушамо да је у реду да се Немци уједине, а да Срби нипошто не смеју да се уједине и да српски свет никада не сме да постоји, онда морамо да се сетимо суштинске истине да нисмо сви исти", навео је Вулин.

 Вулин је истакао да ће Срби, уколико забораве злочине аустроугарског и њемачког окупатора, допустити лаж да су сви исти, да су стријељани ђаци у Крагујевцу исто што и војници Вермахта који су их убијали. Он је навео да Србија и Русија могу бити поносне на своју историју и да су и једна и друга земља увијек биле на оној бољој, љепшој и честитијој страни света, међу земљама побједницама.

"Онај ко дозволи ревизију историје дочекаће да му се историја понови. Српска историја је трагична, али је то историја борбе за слободу", рекао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана