Вулин: Напад на центар иживљавање над сиротињом!

СРНА
Вулин: Напад на центар иживљавање над сиротињом!

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин оцијенио је да је приштински напад на Центар за социјални рад у Лепосавићу и инсистирање да се исели иживљавање над српском сиротињом, старима и немоћнима.

"Подсећам лажове из ЕУ да су пре 11 година својим потписом гарантовали формирање Заједнице српских општина која има потпуну ингеренцију над социјалном заштитом у свим српским општинама", рекао је Вулин, поводом одлуке да се исели Центар за социјални рад у Лепосавићу чије услуге користи око 1.500 најугроженијих грађана.

Он је рекао да је то само проба за напад на систем социјалне заштите на Косову и Метохији и иживљавање "Шиптара над српском сиротињом, старима и немоћнима, над свима којима је помоћ потребна".

Према његовим ријечима, да је ЕУ одржала ријеч и испоштовала свој потпис, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти данас не би могао да отима немоћним и старим, саопштено је из Вулиновог кабинета.

"Очекујем да ЕУ бриљира и позове да се обе стране уздрже. Надам се да ће овај пут имати бар мало образа и да ће прећутати бар да нас не вређају", рекао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана