Вулин: На дан избора спремају се упади на бирачка мјеста

Srna
Foto: arhiva

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин открио је да полиција има сазнања да ће током недјеље, 3. априла, поједине групе покушавати да обесмисле изборе, упадањем на бирачка мјеста, разбијањем кутија за гласање и показивањем фалсификоване изборне документације.

"МУП и БИА имају информације да се за дан избора припрема више група, мотивисаних и организованих од појединих политичких партија у земљи и страног фактора, који ће покушати да компромитују, па и спрече изборе", рекао је Вулин на конференцији за новинаре у Београду.

Он је нагласио да МУП и Безбедносно информативна агенција /БИА/ неће дозволити да изборни дан прође тако, те да ће изборна воља грађана бити заштићена.

"Имамо имена, знамо да неки треба да уђу у нашу земљу. Али, читав безбедносни апарат ове земље неће дозовити да се нешто тако догоди. Знамо план, организацију, знамо ко треба да стигне... Много је боље да од тога одустану", рекао је Вулин.

Министар унутрашњих послова Србије истакао је и да је Бојан Богдановић звани Пацов изнио лажне тврдње о убиству Оливера Ивановића и да га је полиција позвала да каже сазнања о том убиству. "Није нам дао ниједну чињеницу, осим његових непотврђених разговора с покојницима или о покојницима. Када смо му понудили да се на полиграфу тестира и на тај начин потврди, он нас је одбио.

Због тога је МУП у складу са законом поднео кривичну пријаву за непријављивање кривичног дела и учиниоца", рекао је Вулин. Он каже да се против Србије већ годинама води медијски рат, лажима, подметањима, криминализацијом државе, а посебно подметањима, лажима против предсједника Александра Вучића и свих њему блиских људи.

"Последњи такав напад десио се синоћ када је посредством портала Крик господин Бојан Богдановић Пацов изнео своја сазнање о убиству Оливера Ивановића, када је покушао да облати Србију и Вучића", рекао је он. Вулин је указао да је Богдановић за "Крик“ говорио о сазнањима која наводно има захваљујући дружењу са покојним криминалцима и чињенацама о другим покојним криминалцима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана