Вулин: Комшић идеју грађанске државе доживљава као антисрпску

Срна
Вулин: Комшић идеју грађанске државе доживљава као антисрпску

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић демократију доживљава као начин да муслиманским гласовима узме хрватско мјесто, а идеју грађанске државе као антисрпску.

Коментаришући изјаву Комшића у вези са изборима у Црној Гори, Вулин је истакао да би Комшић да заступа црногорског предсједника Мила Ђукановића пошто већ не заступа Хрвате у БиХ.

“Србија не жели да влада у Подгорици, али жели да види власт која Србе у Црној Гори не доживљава као непријатеља. Србија не жели да влада у Сарајеву, али жели да нико не напада Бањалуку и руши Дејтонски мировни споразум”, рекао је Вулин.

Он је нагласио и да се Србија не мијеша у било чије унутрашње односе, али не жели да слуша Комшића, који вријеђа српски народ и оспорава му право на постојање, саопштено је из Министарства одбране Србије.

“Антисрпство је опасна идеологија”, поручио је Вулин.

Комшић је изјавио да је послије избора у Црној Гори “пробуђен великосрпски пројекат, који настоји да повеже Београд, Бањалуку и Подгорицу”, те проручио “да је Подгорица црногорска, а Бањалука босанска” и да ће “тако и остати”

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана