Вулин, Кашо: Београд неће дозволити чланство Приштине у Интерполу

Срна
Вулин, Кашо: Београд неће дозволити чланство Приштине у Интерполу

БЕОГРАД - Уколико самопроглашено Косово поново поднесе захтјев за пријем у чланство у Интерполу, Србија ће активно радити како би то чланство спријечила, изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Он је на састанку са италијанским амбасадором у Београду Карлом Ло Кашоом истакао да би такав потез Приштине био апсолутно неприхватљив и да би представљао кршење Вашингтонског споразума.

Вулин је истакао добру сарадњу двије земље у борби против организованог и других видова криминала, те изразио наду да ће два министарства убрзо потписати споразуми о сарадњи у области сузбијања трговине наркотицима и ванредним ситуацијама, саопштено је из МУП-а Србије.

Саговорници су оцијенили да је оперативна сарадња српске и италијанске полиције резултирала низом успјешних акција, посебно у области сузбијања трговине наркотицима.

Италијански амбасадор указао је на добру сарадњу полиција Србије и Италије у сузбијању илегалних миграција, а посебно је похвалио реаговање српске полиције у тој области.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана