Вулин: Како не погреше и пусте песму "Ој Србијо, мила мати"

Срна
Вулин: Како не погреше и пусте песму "Ој Србијо, мила мати"

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да прихвата грешке Сјеверне Македоније и Црне Горе у вези са маркицом и пуштањем пјесме Марка Томпсона, али и упитао како је могуће да никад не погријеше на другој страни.

Одговарајући на питање новинара да прокоментарише маркице које је Сјеверна Македонија штампала са сликом карте Независне Државе Хрватске и то што су у Црној Гори пуштане пјесме Томпсона на Дан побједе, Вулин је рекао да су можда прије 75 година побијеђене државе и војске које су пропагирале нацизам и фашизам, али не и фашистичка идеологија.

"Из Сјеверне Македоније су рекли да је у питању грешка, ево ја хоћу да им верујем, али морам да питам како никад не погреше на неку другу страну? Како се никад не деси да објаве неку другу карту? И црногорска национална телевизија је рекла да је грешка што су пустили Томпсонов спот, како не погреше и пусте песму 'Ој Србијо, мила мати'", рекао је Вулин.

Истиче и да смо на Дан побједе над фашизмом имали прилике да видимо да фашизам није баш сасвим побијеђен.

"Имали смо прилике да видимо и љотићевце испред Народне скупштине који пребијају народне посланике. То је фашизам, када пребијате своје неистомишљенике", рекао је Вулин.

Упитан и за још једну грешку коју је направила Европска унија јер је у једној од њених публикација Никола Тесла представљен као Хрват, Вулин каже да вјерује да су они погријешили ненамјерно.

"Пошли су од логичне претпоставке да је Тесла био Србин сигурно би га убили. Пошто су све чланове његове породице који су живели на простору НДХ хрватске усташе поклали, само је он преживео. Надам се да су у ЕУ схватили грешку и да ће је исправити", рекао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана