Вулин: Избори беспријекорни, Вучићева побједа историјска

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Покрета социјалиста и министар унутрашњих послова Александар Вулин оцијенио је јутрос да су у Србији били беспријекорни избори, да ниједне озбиљне примједбе није било те да је Александар Вучић остварио историјски резултат добивши близу 60 одсто гласова за други предсједнички мандат.

"Не знам државника у Европи који може да се похвали таквим резултатом и са освојених 60 одсто гласова. Такође ни ко би у данашњој ситуацији успео да му на победи честитају и Путин и Макрон", рекао је Вулин гостујући на ТВ Пинк.

Вулин је истакао да су избори мјесто на коме грађани најбоље оцјењују политичаре и да би тога требало да буду свјесни и људи из опозиције, али и политичари и странке које су биле у коалицији са СНС-ом, укључујући и његов Покрет социјалиста и да добро размисле зашто они сами нису остварили бољи резултат.

"На изборима се добија оцена а грађани су рекли да је Вучић радио добро и да би требало тако да настави а нама на листи коју је Вучић предводио то је порука да нисмо радили добро и шта би било да се листа није звала по његовом имену", указао је Вулин.

Оцијенио је да би била грешка да Александар Вучић престане да води Српску напредну странку јер, како је рекао, СНС само са Вучићем на челу може да окупи све Србе.

"Одлуку о томе донеће он сам а грађани су рекли шта мисле. Верујем да је капацитет СНС за очување јединства српског народа много већи са Вучићем на челу те странке, него да је води неко други", нагласио је Вулин.

Коментаришући изјаву Горан Јешића да је ово најгори резултат опозиције, рекао је да сматра да је опозиција, с обзиром да нема никакву политику и програм и да само олако даје обећања, требало да добије и мање гласова.

Када је ријеч о дјеловању припадника Министарства унутрашњих послова у изборном дану, оцијенио је да су они добро обавили свој посао, да су изашли на сваку пријаву, чак и када су видјели да се оне понављају, иако такво поступање, како је рекао, полицију исцрпљује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана