Вулин: Имали смо информације да се припрема атентат на Вучића

ГС
Вулин: Имали смо информације да се припрема атентат на Вучића

БЕОГРАД - Александар Вулин је данас прокоментарисао наводе о планираном атентату на предсједника Вучића приликом отваранја споменика Стефану Неманји.

Министар Вулин је казао да ће деталјна истрага све утврдити, али да је чинјеница да су они који су хтјели смрт Александра Вучића били способни да то спроведу у дјело.

"Ми смо тада имали оперативне информације да се тако нешто припрема и ја сам заиста био веома забринут због тога, молио сам председника да откаже свој говор и свој наступ, он је одбио. Учинили смо, наравно, све да се ништа не деси. И знате, председник има обичај да занемарује своју безбедност. Он то тако доживлјава. Увек каже, немојте да ме опколјавате, шта ће ми телохранителји, ја хоћу у свој народ. Мој посао је да се не деси снајпериста и да му се не деси такво зло. Био сам веома забринут, стрепили смо до заднјег секунда. На сву срећу, све је било у реду. Да ли су хтели да ликвидирају председника Вучића или не, истрага ће показати, али оно што могу да вам кажем били су способни да то учине", поручио је министар полиције Александар Вулин.

"Имали су и наоружање, али и људе који су то у стању да ураде. Знате, један од ухапшених је професионални снајпериста. Неки од њих су имали богато ратно искуство. Дакле, људи који то могу да ураде, који то знају да ураде. Они располажу невероватним сумама новца", казао је министар, преносе медији.

Министар је истакао да би ликвидацијом предсједника Вучића, Србија била парализована, али и читав Балкан, да би се смрћу Вучића урушила политичка стабилност, а да насиље, безакоње и неизвјесност одговарају нарко-картелима, преноси Б92.

"Могу само да замислим колико кошта атентат на председника Републике Србије и шта би Звицер био спреман све да плати да се то и деси. Мојом ликвидацијом добијате пар месеци блокаде МУП-а, парламент ће изабрати другог министра унутрашњих послова. Треба да прође пар месеци, закон је ту јасан. Али, ликвидацијом председника Републике, ви рушите темељни стуб политичке стабилности у Србији. Србија одједанпут постаје друга земља. То се аутоматски прелива и на све остале земље на Балкану, јер Србија је та која је кључна за мир на Балкану. Мир је на Балкану, зато што је Србија толико мирољубива и труди се да тако и буде. Ликвидацијом председника Вучића, ви имате дестабилизацију читавог Балкана, а у таквом дестабилизованом простору, нарко- дилери најбоље пролазе. Криминалне банде најбоље живе у таквим временима. Када нема закона, када је све несигурно, када не знате шта ће бити сутра", закључио је министар Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана