Вулин и Чупријан: Српско-руски хуманитарни центар оправдао сврху

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је данас да је Српско-руски хуманитарни центар у Нишу својим радом и дјеловањем оправдао сврху постојања, иако је много пута нападан и злоупотребљаван за политичку борбу против Србије и Русије.

Вулин је поводом деценије постојања центра, путем видео-везе разговарао са вршиоцем дужности министра за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање посљедица елементарних непогода Русије Александром Чупријаном, којем је захвалио за помоћ и подршку коју је Србија добијала од тог министарства.

"Српско-руски хуманитарни центар је свој пун смисао постојања показао када је Србији и српском народу било најтеже и 2014. године, за време катастрофалних поплава, али и за време пандемије вируса корона", истакао је Вулин. 

Он је указао да су, захваљујући постојању тог центра, током елементарних непогода спасени животи многих грађана Србије, као и њихова имовина, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Вулин је још једном захвалио Руској Федерацији за принципијелан ставу по питању суверенитета и интегритета Србије.

Министар унутрашњих послова Србије је Чупријану и свим припадницима руског Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање посљедица елементарних непогода /МЧС/ упутио изразе саосјећања и подршке поводом Дана сјећања на службенике који су погинули на дужности.

"Сви припадници МЧС-а који су свој живот изгубили да би спасили туђи, заслужују дубок наклон и поштовање. Баш тако је /у септембру прошле године/ свој живот изгубио и министар Јевгениј Зиничев, штитећи живот другог човека", поручио је Вулин.

Чупријан је истакао да ће министарство на чијем је челу наставити да развија и унапређује Српско-руско хуманитарни центар и да је увијек спремно да подијели искуства од интереса за српску страну.

"Руска Федерација ће, као и до сада, увијек бити спремна да пружи помоћ и подршку Србији у случају ванредних ситуација", истакао је Чупријан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана