Вулин: Доказано да је било нелегалног прислушкивања Вучића

Срна
Вулин: Доказано да је било нелегалног прислушкивања Вучића

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да су докази о прислушкивању предсједника Србије Александра Вучића и његове породице прикупљени и предати тужиоцу.

“Доказали смо да је било нелегалног прислушкивања. Предали смо све доказе, све што сматрамо доказима. А тужилац има апсолутно право да одлучи и тражи да му се евентуално нешто допуни и да се још неко саслуша”, рекао је Вулин.

Он је истакао да то што још нема одговора о покушају убиства Вучића у Сребреници 2015. године “не би смело да прође тек тако”.

Вулин је за ТВ “Вести” рекао да су сазнали да је веома могуће да би Вучић могао бити физички угрожен на откривању споменика Стефану Немањи.

“Свако од нас се радовао тој манифестацији, али су постојале оперативне информације да му живот може бити угрожен, али он није хтео да се то одгађа. Он нас је послао да подигнемо безбедност на највивши ниво и да се надамо да ће то бити довољно”, навео је Вулин.

Он је истакао да опасност, када је ријеч о Вучићу, није прошла.

Говорећи о томе како регион реагује на ову борбу, Вулин је нагласио да криминал не познаје границе и да они сарађују.

“Дарко Елез и Беливук-Миљковић јесу повезани случајеви, они су планирали да оснују савезништво и то би била озбиљна ствар. Морали смо прво да решимо Елеза, његов криминални клан, а затим и Беливук клан. Они нису смели да буду у исто време на истом простору”, рекао је Вулин.

Према његовим ријечима, Радоје Звицер је такође озбиљан криминалац за кога се сматра да прати кретање дроге за “кавачки клан”.

“Све што је покренуто мора да има логичан судски завршетак. Склоњени су главни актери, али ове криминалне мреже су и даље предмет наших огледа”, додао је Вулин.

Он је нагласио да сваки град у Србији има право да буде безбједан, као и да организованог криминала не може бити без заштите некога ко је важан у државном апарату.

“Њих је увек било и увек ће их и бити, али је питање само на ком су месту и то ћемо истражити”, рекао је Вулин и упозорио да ће свако ко има непријављени контакт са криминалцем бити кажњен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана