Вулин: Ђукановић пао због корупције

Срна
Вулин: Ђукановић пао због корупције

БЕОГРАД - Мило Ђукановић није изгубио изборе у Црној Гори зато што га је напала Србија, већ зато што је он напао Србе, а није га срушила клетва Српске православне цркве, већ благослов такозване црногорске православне цркве Мираша Дедеића, рекао је министар одбране Србије Александар Вулин.

Вулин је нагласио да Ђукановић није пао због српског национализма, већ "због корупције и шверца који је прикривао црногорским национализмом".

"Мило Ђукановић не зна достојанствено да губи, као што није знао ни часно да влада", навео је Вулин, коментаришући интервју Ђукановића у којем напада предсједника Србије Александра Вучића и оптужује Србију и црногорску опозицију за великосрпски национализам.

Вулин је истакао да је Вучић једини државник на Балкану који одлуке доноси само у складу са вољом свог народа и не тражи ни територију, ни утицај ван своје земље, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Није ни чудо да га Ђукановић мрзи и не разуме", каже Вулин.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић оцијенио је синоћ да од децембра прошле године, када је донесен Закон о слободи вјероисповијести, постоји "јака медијско-политичка агресија из Београда према Црној Гори".

"Предсједник Вучић и актуелна државна политика Србије показали су двије врло проблематичне интенције. Прва је да желе да се мијешају у унутрашњи политички живот других држава, а други је да се мијешају на начин да покушавају да ревитализују политику великосрпског национализма у региону. И једно и друго је веома погрешно и веома погубно", рекао је Ђукановић за "Њузмакс Адрија"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана