Вулин: Дјеловање криминалних група немогуће без подршке моћних обавјештајних служби

Срна
Foto: Aгенције

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да дјеловање организованих криминалних група није могуће без подршке моћних обавјештајних служби, које често служе за изазивање политичких немира у некој земљи.

Вулин је указао да увијек постоје службе којима одговара да постоје одређене криминалне групе, које врло лако могу да послуже за изазивање политичких немира и за корумпирање припадника власти.

"Оне могу да учине једну земљу врло лошом за живот и веома небезбедном, а то се увек користи у политичке сврхе", рекао је Вулин за РТС.

Он је навео да о величини криминалних група на Балкану говори и то што 30 одсто од 70.000 скај телефона припада људима из региона.

Вулин је подсјетио да је у Србији у посљедњих годину дана разбијено 30 организованих криминалних група, због чега је, како каже, поносан на све припаднике Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције, Тужилаштва за организовани криминал и све правосудне органе који грађанима омогућавају да живе мирно и безбједно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана