Вулин: Да се функционери ЕУ уздрже од изјава које дају лажну наду

Срна
Вулин: Да се функционери ЕУ уздрже од изјава које дају лажну наду

БЕОРАД - Предсједник Покрета социјалиста Александар Вулин позвао је данас функционере ЕУ да се уздрже од изјава које ометају преговарачки процес о Косову и Метохији, а посебно од изјава које дају лажну наду Приштини да су такозвано Косово и Србија равноправне и суверене државе.

- Када функционери ЕУ већ нису имали части да замоле за опроштај пред гробовима Срба побијених на Космету, нека имају бар толико образа да ућуте када Србија тугује - рекао је Вулин, реагујући на нова упозорења ЕУ због објаве предсједника Србије Александра Вучића поводом Дана сјећања на погром Срба на Космету.

Вулин је истакао да би 17. март требао да буде дан када ЕУ ћути зато што је ћутала и 17. марта 2004. године када су Срби убијани и протјеривани, а њихове светиње спаљиване, саопштено је из Покрета социјалиста.

Према његовим ријечима, умјесто што нападају Вучића зато што брани и чува српски народ на Косову и Метохији, функционери ЕУ били би много кориснији својим бирачима да су од Вучића научили како да обезбједе довољно вакцина против вируса корона.

Регујући на објаву Вучића на “Инстаграму” са фотографијом на којој је мапу Косова и Метохије покрио заставом Србије и Космет назвао “српским крстом” из ЕУ су поручили да би “Србија и Косово требало би да се уздрже од дјела и изјава које су контрапродуктивне за нормализацију њихових односа и рад на постизању свеобухватног споразума”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана