Вулин: Да ли су у ЕУ злочини према Србима дозвољени?

Срна
Вулин: Да ли су у ЕУ злочини према Србима дозвољени?

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да би ЕУ морала да се изјасни да ли ће одустајање Србије од потраге за правдом за побијену дјецу на Петровачкој цести бити услов за чланство у европском блоку као што говоре функционери Хрватске.

"Да знамо да ли су у ЕУ злочини према Србима дозвољени и да ли су то те европске вредности о којима нам говоре због којих треба да признамо /самопроглашено/ Косово, укинемо Републику Српску и уведемо санкције Руској Федерацији? Ако пут Србије у ЕУ одређује Хрватска, онда да се на време вратимо са тог пута", навео је Вулин.

Вулин је указао да су Срби, пошто су ћутали о усташким звјерствима у Јасеновцу током Другог свјетског рата, дочекали да се злочин понови у хрватској војно-полицијској акцији "Олуја" августа 1995, саопштено је из МУП-а Србије.

"Пошто се хрватски народ никада није извинио за усташке кољаче, дочекали смо да Србе кажњавају, јер тражимо правду за побијену децу на Петровачкој цести", констатује Вулин.

Хрватски функционери поручили су да ће Хрватска утицати на преговоре Србије са ЕУ због тога што је Апелациони суд у Београду потврдио оптужницу против четворице хрватских официра који се терете да су у августу 1995. године ракетирали колону српских избјеглица на Петровачкој цести у којој су страдала и дјеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана