Вулин: Црна Гора није предмет војног, него полицијског интересовања

Srna
Вулин: Црна Гора није предмет војног, него полицијског интересовања

БЕОГРАД- Црна Гора није предмет војног интересовања Србије, али јесте предмет полицијског интересовања Србије, Интерпола и Европола, рекао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поводом изјаве црногорског предсједника Мила Ђукановића да је забринут због наоружавања Србије.

"Да Србија хоће да науди Црној Гори после Милових тридесет година командовања војском, не би нам требали ни руски нити кинески системи. Довољна би била и коњица, и то полицијска, она за разбијање нереда, да не потежемо и војни коњички вод", рекао је Вулин.

Он је навео да је "под Ђукановићем, Црна Гора у Европу извезла више кокаина него сира у мешини и више марихуане него пршута. У односу на то, шверц цигарета дође као хуманитарни конвој", саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Вулин је оцијенио да "само у Ђукановићевој Црној Гори, у земљи од седамсто хиљада становника могу да настану два најмоћнија нарко-клана у Европи и да их нико не примети све док српска полиција не похапси њихове огранке".

"Да је Мило борби против нарко-кланова посветио десети део времена које је потрошио на доказивање да није Србин и да је Србија претња космичком миру, у Црној Гори би бар /вођа кавачког нарко-клана Радоје/ Звицер био у затвору", изјавио је Вулин.

Црногорски предсједник Мило Ђукановић рекао је данас на Цетињу да свако наоружавање, па и Србије, забрињава јер се појачава осјећај угрожене безбједности у Европи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана