Вулин: Београд ће се посебно бринути за Србе у Српској

Срна
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД- Безбједност Срба у Републици Српској за Србију је подједнако важна као и безбједност Срба у Србији, изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин на састанку са министром унутрашњих послова Српске Драганом Лукачем.

Вулин је нагласио да ће Република Српска, док је предсједник Александар Вучић на челу Србије, бити спољнополитички приоритет и да ће се о Србима у Републици Српској посебно бринути.

Лукач је захвалио Вулину и МУП-у Србије за подршку и помоћ у борби против криминала и изразио увјерење да ће се сарадња између двије полиције у наредном периоду још више интензивирати.

Саговорници су навели да ће се сарадња у области стручних обука двије полиције наставити, баш као и одлучна борба против организованог и свих других видова криминала, што ће допринијети још већој сигурности и безбједности Срба са обје стране Дрине, саопштено је из МУП-а Србије.

Вулин и Лукач су оцијенили да је оперативна и стратешка сарадња између два министарства на изузетно високом нивоу.

На састанку је разговарано о унапређењу сарадње и наглашено да је константна и посвећена сарадња између два министарства резултирала бројним успјешним заједничким оперативним акцијама и када је ријеч о борби против организованог криминала и о борби против савремених безбједносних ризика и пријетњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана