Вукосављевић: На Евији још 230 Срба, евакуација завршена

Танјуг
Изгорјела кућа на острву Евија, 189 км од Атине
Foto: Танјуг | Изгорјела кућа на острву Евија, 189 км од Атине

АТИНА - Конзул Србије у Атини Милан Вукосављевић изјавио је данас да су још увек активни пожари на Пелопонезу и Евији, гдје је остало још 230 српских туриста, али да се полако стављају под контролу.

Он је агенцији Танјуг рекао да је евакуација српских туриста завршена.

“Била је евакуација из места Пефки, одакле су неки отишли даље. Било је између 800 и 1.000 туриста, сада их има 230, од којих ће половина вероватно већ сутра да оде. Јуче је из разних агенција отишао један аутобус, а неке агенције су своје туристе пребацили на Олимпску регију”, рекао је Вукосављевић.

Према његовим ријечима, већина агенција у четвртак завршава смјену, али многи туристи хоће да сачекају крај аранжмана јер има много мање дима и пепела.

Додао је и да су се у осталим деловима Грчке пожари смирили. Када се ради о српским ватрогасцима који учествују у гашењу пожара на Евији, Вукосављевић је истакао да је амбасада Србије у Атини добила доста позитивних коментара од грчких грађана о њиховом раду.

“Имамо доста позитивних коментара на Твитеру и друштвеним мрежама како наша екипа ради. Многи их хвале и захваљују на помоћи”, рекао је Вукосављевић.

Пожари на острву Евији, другом по величини у Грчкој, избили су прије девет дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана