Вучић:Тунел под Кадињачом за двије године

Танјуг
Foto: Танјуг

ПЕПЕЉ - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас, у разговору са мјештанима села Пепељ код Бајине Баште, да ће тунел под Кадињачном бити отворен за двије године, и од мјештана добио поруку да је отварање тунела битно за опстанак овог краја.

Истовремено Вучић је указао да се прави пут Дуб-Дубце, обилазница око Ужица, али и аутопут до Пожеге и Ужица, што значи да ће бити инвестирана огромна свота за овај крај.

„Неки грађани, када посјећујем мјеста, мисле да је канализација најважнија, а неки кажу путеви, само овде сви једногласно кажу да морамо да урадимо тунел“, објаснио је он.

Вучић је казао да ће држава настојати да крене са изградњом тунела између 1. марта и 1. априла, и да ће он бити брзо урађен.

„Брине ме што главни човјек који одлично познаје путеве не зна ко би могао да ради. Немамо више фирми које би могле да то постигну. Много се ради. Готово све домаће фирме су упослене“, објаснио је он.

Тунел је, како су пренијели грађани, битан и за малиране, како би извозили своју робу. С тим у вези је Вучић рекао да нико није сањао овакву цену малине и купине, која је одлична.

„Надам се да ће моћи у наредне три године још да буде таква“, казао је он подсећајући да је раније малина био производ за понос из Србије.

Весна Ђуриђ предсједница општине Бајина Башта пренијела је шта би још било важно за овај крај, тражећи даље инфраструктурне радове, али и обнову школе.

Пошто су се мјештани жалили на електричну мрежу Вучић је позвао ЕМС и замолио да се проблем рјеши.

Вучић се присетио ранијих долазака у Бајину Башту када су му неки домаћини рекли да "шупље приче о аутопуту" слушају од 1945. и констатовао да се после толико деценија празних прича ради аутопут.

Констатовао је да је готово тешко наћи љепшу општину, јер Бајина Башта има све.

Дарко Радовановић произвођач чутура поклонио је предсједнику чутуру са његовим ликом, а од мјештанке села Пепељ добио је и ћилим.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана