Вучић:Србија жели да постане члан европске породице

Срна
Вучић:Србија жели да постане члан европске породице

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић честитао је Дан Европе највишим званичнима ЕУ уз поруку да је пут европског јединства започет прије 70 година још привлачан Србији која жели да постане дио европске породице.

- Надамо да ће наша достигнућа на дугом и тешком путу до чланства у ЕУ бити адекватно вреднована и да ће Србија, уз вашу подршку и помоћ, али и критику, постати земља коју ћете радо видети као равноправног члана, јер је то наш циљ - навео је Вучић у честитки.

Вучић је поручио да Србија упорно ради на томе да буде уређена и успјешна земља и изразио увјерење да Србија може да допринесе да ЕУ постане још боље мјесто за живот, као што ће политиком мира и сарадње наставити да се бори за стабилност на Западном Балкану.

- Охрабрени смо порукама са Самита ЕУ и Западног Балкана, јер постојање европске перспективе представља јак подстицај нашим политичким, економским и друштвеним реформама - поручио је Вучић.

Он је изразио наду да ће, када ЕУ надвлада изазове са којима се сада суочава, ријеч перспектива бити замијењена рјечју проширење, јер би грађани Србије тиме добили јасан одговор о својој европској будућности, саопштено је из Службе предсједника Србије за сарадњу са медијима.

Вучић је, између осталог, навео да ће Србија "довијека поштовати" солидарност коју је ЕУ показала, а на коју је Србија одговорила својом солидарношћу.

Предсједник Србије упутио је честитку предсједнику Европског савјета Шарлу Мишелу, Европског парламента Давиду Сасолију, предсједнику Европске комисије Урсули фон дер Лајен и високом представнику ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Жозепу Борелу, као и комесару за сусједску политику и проширење Оливеру Вархељију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана