Вучић:Срби на Косову и Метохији у што већем броју да изађу на изборе

Танјуг
Вучић:Срби на Косову и Метохији у што већем броју да изађу на изборе

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас Србима на Косову и Метохији да, упркос неким потезима Приштине као што је увођење антидампинг цијена на неке производе из централне Србије, буду јединствени и да на предстојеће изборе изађу у што већем броју.

-Срби треба да буду јединствени, да изађу у што већем броју на избора и да се боре за своја права, себе, за своју земљу, да буду институционално заступљени, када је потребно, да могу да реагују у институцијама на различите начине и а буду уз свој народа у општинама на југу Косова и Метохије - рекао је Вучић.

Председник Србије је то рекао у обраћању медијима након сједнице Предсједништва СНС-а упитан да коментарише најновије одлуке Приштине о увођењу антидампинг цијена на сточну храну и неки грађевински материјал из централне Србије.
 

-Они не разумеју, није ми јасно шта раде, не знам шта бих вам рекао, али ако мислите да очекујемо подршку или сажаљење из међународне заједнице - то се неће десити - рекао је Вучић.

Он је поновио позив Србима на КиМ да буду са својим народом и из општина на југу Покрајине, али и онима у општинама од Осојана до Гораждевца.

-Морамо да опстанемо, на својим огњиштима - поручио је Вучић и истакао да Приштина мисли да ће Србији тиме нанијети економску штету.
 

Додао је да „ми јесмо мала земља, али смо много велики у односу на неке који мисле да „са три гране могу да скрену с пута крузер“.

Најновију ситуацију у Приштини Вучић тумачи нервозом након што је ријешено питање аутомобилских таблица на административним прелазима.

-Ми ћемо наставити да снабдевамо и наше, али и друге грађане на Косову.. - рекао је предсједник Србије и додао да не зна никога код кога је одлука о антидампинг цијенама могла да наиђе на одушевљење.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана